ORIGINE
Κόκκινο κρασί Bordeaux
Το Château Cazeau απολαμβάνει μια υπέροχη chartreuse girondine, οι ρίζες της οποίας χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα. Βρίσκεται ιδανικά στο Gornac, σε έναν από τους παλαιότερους δρόμους του Entre-Deux-Mers, μόλις λίγα χιλιόμετρα ανατολικά του Sauveterre de Guyenne.
Ο αμπελώνας του, που εκτείνεται σε περισσότερα από 300 εκτάρια, επωφελείται από μια εξαιρετική τοποθεσία σε λόφους αργιλοασβεστολιθικών εδαφών που φτάνουν τα 110 μέτρα υψόμετρο και είναι κυρίως στραμμένοι προς τον νότο. Οι αμπελώνες, που είναι φυτεμένοι γύρω από το κάστρο, είναι σοφά κατανεμημένοι μεταξύ κόκκινων και λευκών ποικιλιών ανάλογα με τα terroirs.
Με μέση ηλικία 35 ετών, καλλιεργούνται με προσοχή, με παραδοσιακό τρόπο και με σεβασμό στο περιβάλλον τους. Το ευρύχωρο κελάρι διαθέτει όλες τις σύγχρονες εγκαταστάσεις (έλεγχος θερμοκρασίας, πνευματικά πιεστήρια, μικροοξυγόνωση) που είναι απαραίτητες για την παραγωγή σπουδαίων κρασιών.
CULTURE DE LA VIGNE
Καλλιέργεια με μέτρο
Χειροποίητες κλαδέματα
Μια μοναδική έκταση 11 εκταρίων που ανήκει στην χαρισματική κυρία Jeanne Capdevielle, της οποίας ο παππούς αγόρασε την έκταση το 1901, βρίσκεται ανάμεσα σε Pichon Longueville και Lynch Bages.
Αυτή είναι μία από τις τελευταίες 3 εκτάσεις στο Pauillac που παραμένουν ανεξάρτητες από τα Grands Crus κάστρα της ίδιας ονομασίας.
ΤΕΡΡΟΙΡ & ΚΤΗΜΑ
Μείγμα από πηλό και ασβεστόλιθο. Απόδοση 36 hl ανά εκτάριο.
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ
Mourvèdre 75%
Grenache 10%
Cinsault 12%
Carignan 3%
ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ
Παραδοσιακά καλλιεργημένο έδαφος (τόσο μηχανικά όσο και χειρονακτικά), προσεκτική επεξεργασία εδάφους. Χειρονακτική συγκομιδή σταφυλιών. Οι τσαμπίδες επιλέγονται χειροκίνητα στον αμπελώνα.
Τα σταφύλια αποστελέχονται και ελαφρώς θρυμματίζονται. Ζυμώνεται για 2 ή 3 εβδομάδες σε θερμορυθμιζόμενες δεξαμενές γύρω στους 25°C. Ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια για 18 μήνες. Ο οίνος μπορεί να διατηρηθεί 8-10 χρόνια.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΕΥΣΗΣ
Βαθύ κόκκινο χρώμα, έντονη μύτη και πολύ λεπτές αρωματικές νότες κόκκινων φρούτων, απαλές τανίνες με ωραία διάρκεια.
Συνοδεία φαγητού: θα εκτιμήσετε ιδιαίτερα το κόκκινο κρασί Bandol με κυνήγι, στιφάδο, τυριά…
Ιδανική θερμοκρασία γευσιγνωσίας: από 16° έως 18°C. Ανοίξτε 1 έως 2 ώρες πριν από τη γευσιγνωσία.
Ένα ξηρό λευκό 100% Sauvignon, 100% αισθήσεις και 100% απολαύσεις, αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί να περιγράψει αυτό το κρασί μονοποικιλιακής παραγωγής. Με αυτές τις 10 ώρες εκχύλισης, αυτό το κρασί είναι μια έκρηξη αρωμάτων τόσο στη μύτη όσο και στο στόμα, όπου ο όμορφος όγκος του δεν έχει αντίπαλο παρά τη φρεσκάδα του και τις ξινές νότες του στο φινάλε.
Στο απεριτίφ είναι αρκετό από μόνο του, αλλά είναι ο ιδανικός σύντροφος για θαλασσινά, στρείδια και ψητά ψάρια. Μια καθαρή ευτυχία για να μοιραστείτε.
Ιστορία: Αυτή η ιδιοκτησία ανήκει στην οικογένεια Λασάν από 3 γενιές. Σήμερα, ο Νικολάς προεδρεύει της τύχης αυτής της ιδιοκτησίας στο Λυσάκ και Λαλάντ ντε Πομερόλ. Βρίσκεται βόρεια του Λυσάκ στην ανατολική πλευρά του τμήματος της Γκιρόντ.
Ποικιλίες: 80% Μερλό, 15% Καμπερνέ Σαβινιόν και 5% Καμπερνέ Φρανκ
Οινοποίηση: Πράσινες συγκομιδές και βιώσιμη οινοποίηση για να σεβαστούμε τη φύση και να χρησιμοποιήσουμε βιολογικά συστατικά.
Ωρίμανση: 12 έως 14 μήνες σε δεξαμενές και σε βαρέλια από δρυ για το 1/3 του όγκου.
Γευσιγνωσία: Ωραίο σκούρο πορφυρό χρώμα, βαθύ πολύπλοκο και πλούσιο άρωμα με νότες από γλυκά μπαχαρικά και μπριός που συνδυάζουν τις μυρωδιές από μαύρα φρούτα. Η γεύση είναι στρογγυλή, ισχυρή με μια τανική εξέλιξη.
Ιδιοκτησία που έχει η Maison Rivière αποκλειστικά από την οικογένεια Eugène Borie, ιδιοκτήτη του διάσημου Château Ducru Beaucaillou.
Αυτό το κρασί χαρακτηρίζεται από ένα όμορφο μωβ χρώμα. Ένα άρωμα από κόκκινα φρούτα ελαφρώς μπαχαρικά. Πολύ φρεσκάδα στο στόμα και φρουτώδη αρώματα με
μια ισορροπημένη εξέλιξη και μια όμορφη επίγευση. Ένα πολύ ευχάριστο κρασί.
Μέθοδος παραδοσιακού μποζολέ: Μηχανική μακροχρόνια εκχύλιση. Το κρασί ξεκουράζεται σε ανοξείδωτη δεξαμενή για να διατηρήσει όλη την τραγανότητα του φρούτου που είναι χαρακτηριστικό του Μποζολέ.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΕΥΣΗΣ
Εντυπωσιακό ρουμπινί χρώμα, βαθύ και με λαμπερές ανταύγειες. Εκφραστικό, η μύτη προσφέρει αρώματα μπαχαρικών, καβουρδισμένων και βανίλιας, καθώς και φρουτώδεις νότες από μούρα και κεράσια. Η επίθεση στο στόμα είναι γεμάτη αρμονία, στρογγυλή και απολαυστική. Ο ουρανίσκος αποκαλύπτει καβουρδισμένες και βανιλιές γεύσεις, αναμεμειγμένες με μικρά μαύρα φρούτα.
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙΟΥ
Σερβίρετε στους 15°C με ψητό κουνέλι, ψητό φιλέτο ή μαύρο λουκάνικο με τηγανητές πατάτες. Θα συνοδεύσει επίσης υπέροχα τυριά όπως το Délice de Bourgogne ή μια Tomme de Montagne.
Περιοχή: Μποζολέ
Ποικιλία: Gamay Noir
Αμπελώνας: γρανιτικά εδάφη – ηπειρωτικό κλίμα
Σχόλιο
Επιθυμώντας να προσφέρει ένα κρασί που να αντικατοπτρίζει το πρώτο και ανησυχώντας να ανταποκριθεί στη αυξανόμενη ζήτηση για κρασιά που να καταναλώνονται σε νεαρή ηλικία για την εστίαση και τους εμπόρους κρασιού, ο Jean Gautreau δημιούργησε τη Réserve de Sociando-Mallet. Αυτό το κρασί παρασκευάζεται από σταφύλια που παράγονται και επιλέγονται από το κάστρο, με τις ίδιες μεθόδους εργασίας και την ίδια αυστηρότητα όπως για το μεγάλο κρασί του κτήματος, επωφελείται έτσι από όλη την τεχνογνωσία των τεχνικών του κάστρου. Οι συγκομιδές είναι χειρονακτικές σε κασόνια, η οινοποίηση είναι λιγότερο έντονη από αυτή του μεγάλου κρασιού και η παραδοσιακή ωρίμανση σε δεξαμενές και 25% σε νέες δρύινες βαρέλες το καθιστούν ένα στρογγυλό και γοητευτικό κρασί για άμεση απόλαυση.
Ποικιλίες:Cabernet Franc, Merlot
Παραγωγός:Οικογένεια Gautreau στο Saint-Seurin-de-Cadourne (33180)
Μορφές και συσκευασίες:Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2014
Ο Maxime Blin ενσωματώνει το DNA της περιοχής του και των ποικιλιών του στην καρδιά κάθε δημιουργίας του με φυσαλίδες. Βρίσκεται στην περιοχή της Marne, μόλις 10 χλμ από το Reims, η ιστορική περιοχή προσφέρει ένα δροσερό κλίμα κατάλληλο για την παραγωγή λεπτών και μεταλλικών κρασιών. Η γκάμα Maxime Blin, λεπτοκαρυκευμένη και αξέχαστη, υπόσχεται μια αξέχαστη εμπειρία γευσιγνωσίας.
Μετά από 36 μήνες παλαίωσης, η Cuvée Grande Tradition NV, που αποτελείται από 10 % pinot noir και 90 % chardonnay, αποκαλύπτει μια λεπτή αρωματική πολυπλοκότητα. Στο ποτήρι, οι νότες εσπεριδοειδών συνδυάζονται με μια όμορφη ανθική έκφραση. Η λεπτή του δομή και η στρογγυλότητά του στο στόμα παρατείνονται σε μια κομψή μεταλλική επίγευση.
Αυτό το Champagne είναι ιδανικό για να συνοδεύσει λευκά κρέατα όπως οι escalopes al limone ή μια blanquette.
Το κρασί: Αυτό το όμορφο λευκό κρασί από την Προβηγκία του οινοποιείου Figuière μας μεταφέρει αμέσως σε μια εκφραστική και παιχνιδιάρικη αρωματική! Αυτή περιλαμβάνει κυρίως φρουτώδεις νότες από γκρέιπφρουτ και λάιμ, καθώς και λευκά λουλούδια (γιασεμί) και μια εξωτική πινελιά. Μια αναζωογονητική ζωντάνια συνοδεύει το σύνολο και καθιστά αυτή την όμορφη σοδειά ένα κρασί που ταιριάζει ιδανικά ως απεριτίφ, σε ένα πιάτο θαλασσινών ή ακόμη και με φρέσκα τυριά!
Χωρητικότητα: 75cl
Τύπος: Λευκό κρασί
Ποικιλία: Rolle
IGP: Μεσόγειος
Φυλάξη: Να καταναλωθεί άμεσα και να διατηρηθεί μέχρι το 2026
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 8-10°C
Σαμπάνια
Συνδυασμός :
Chardonnay
Δυνατότητα παλαίωσης :
Περίπου 4 χρόνια
Οινοποιήσεις :
Χειρονακτική συγκομιδή, ήπια και σταδιακή πίεση, αλκοολική ζύμωση σε δεξαμενές inox, συνδυασμός των cuvées και στη συνέχεια προσθήκη λικέρ tirage. Ωρίμανση 15 μηνών και απομάκρυνση πριν από την προσθήκη λικέρ dosage.
Παραγόμενη στην περιοχή της Σαμπάνιας, αυτή η ΣΠΟΥΔΑΙΑ, ΣΕΞΙ και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ λικέρ με βάση το φυτό Φολερέ (γνωστό και ως ΜΠΙΣΑΠ), ξεχωρίζει για το μείγμα πινό μενιέ και φολερέ που ενισχύεται μέσω μιας ιδιαίτερα μοναδικής ζύμωσης στον κόσμο, χρησιμοποιώντας μια παραδοσιακή τεχνική από το Καμερούν με έναν πρωτότυπο τρόπο, που συνδυάζεται με την περιοχή Σαμπάνια της ΓΑΛΛΙΑΣ, όπου ολοκληρώνεται και εμφιαλώνεται σε γυάλινες σιλουέτες σαμπάνιας με υποδειγματικό τρόπο, αυτός ο νόστιμος θησαυρός των Φαραώ. Μια προνομιακή ποτό που φέρνει την Αφρική και εμπνέεται από αυτήν κατά 80% και που, μέσω της εφευρετικότητας και της τόλμης της δημιουργίας της, αφιερώνεται ως ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ & ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΛΙΚΕΡ ΠΡΕΣΤΙΖ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, έχοντας έναν χαρακτήρα και μια ιστορία που αξίζει περισσότερη προσοχή, δεδομένης της κρεμώδους εμφάνισής της, του ισχυρού και σαγηνευτικού κόκκινου χρώματος και της γευστικής της διάστασης που είναι υποδειγματικά ξινή και με λεπτό ξυλώδες άρωμα, που θυμίζει τη λουλουδάτη, άγρια και ξηρή γεύση της "ωριμασμένης"...
SKU:007BPLPPO002
Χωρητικότητα:75cl
Πόσο ευχάριστο είναι να γευτείς ένα απεριτίφ τόσο ηλιόλουστο όσο η σανγκρία. Φτιαγμένο αποκλειστικά από φυσικά αρώματα, τα φρούτα είναι στο στόμα: εσπεριδοειδή και κόκκινα φρούτα. Πολύ καλή ισορροπία με τη ζάχαρη να είναι μόλις στο ελάχιστο, πλούσια και ευρύχωρη επίγευση. Να καταναλώνεται πολύ κρύο, μπορείτε να προσθέσετε μια σταγόνα ανθρακούχου νερού ή τόνικ τη στιγμή της σερβιρίσματος.
ΒΑΡΟΣ: 1.4 κιλά
ΦΙΑΛΗ: Φιάλη 75cl
ΚΩΔΙΚΟΣ: 056
{"CÉPAGES":"ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ\n50% Γκρενάς 15% Σιρά 15% Μουρβέντρε 15% Καρινιάν 5% Σινσό\nΒαθμός 12,5°\n\nVINIFICATION\nΟι σταφύλια συλλέγονται σε ιδανική ωριμότητα για μια τέλεια ισορροπία μεταξύ τανινών και σακχάρων. Πατιούνται και αποβλασώνονται, στη συνέχεια μακεύονται για έναν μήνα. 21 μήνες οινοποίησης χωρίς παρέμβαση σε τσιμεντένιες δεξαμενές.\n\nDÉGUSTATION\nΩραίο σκούρο ρουμπινί χρώμα, νεανική εμφάνιση. Άρωμα από πολύ ώριμα φρούτα με κουκούτσι, με μια ζωική νότα. Η γεύση είναι μάλλον ισορροπημένη, αν και αρκετά τανική. Εδώ βρίσκουμε μαύρο φρούτο και ελαφρώς ξυλώδεις και μπαχαρένιες νότες. Ένα γερό κρασί.\n\nACCORDS METS-VINS\nΠιάτα με σάλτσες και μαριναρισμένα ψητά. Τυριά από αγελάδα με μαλακή ζύμη.\nΚρασί βιστρονομίας. Ιδανικά να καταναλώνεται στους 17°C.\n\nContenance (L):0,75\nPoids brut (kg):1,3\nDegré Alcool (%):12,5"}
Οι ποικιλίες μας από την Προβηγκία συλλέγονται από τους βραχώδεις λόφους που περιβάλλουν το μικρό χωριό Καμπάς.
Καλλιεργούνται σύμφωνα με την παράδοση των προγόνων μας και με σεβασμό προς το περιβάλλον. Έτσι, θα συνεχίσουν να προσδίδουν στην παραγωγή μας τον αυθεντικό της χαρακτήρα και τη γεύση του τόπου.
Η ζύμωση των κόκκινων κρασιών μας πραγματοποιείται μεταξύ 25° και 30°C σε θερμορυθμιζόμενες δεξαμενές inox.
Πραγματοποιούμε απομάκρυνση κατά τη διάρκεια της μέσης ζύμωσης για να επιτύχουμε καλύτερη εξαγωγή μεταξύ του στέμφυλου και του μούστου, και στη συνέχεια η εξαγωγή γίνεται πιο ήπια.
Ακολουθεί μια μετα-ζυμωτική εκχύλιση διάρκειας 8 ημερών.
Εκφραστική μύτη, η μύτη του είναι πικάντικη, καβουρδισμένη, βανίλια, μαύρα φρούτα που συνδυάζουν μια όμορφη τανική δομή, περιτυλιγμένη, γλυκόριζα με νότες από μαρμελάδα βύσσινου.
Ωραίο κρασί που θα μας ευχαριστήσει ήδη μετά από 10 έως 12 ώρες σε καράφα.
Να το απολαύσετε με ψητό κρέας ή σκληρό τυρί.
Προϊόν: Château du Garde AOP Côtes de Bordeaux
Επιφάνεια: 30 εκτάρια
Όψη: όμορφο σκούρο, βαθύ, ρουμπινί
Τα σταφύλια συλλέγονται με το χέρι. Για αυτή την Cuvée, χρησιμοποιούμε μόνο τις πρώτες πιέσεις
μόνο τις πρώτες πιέσεις των καλύτερων σοδειών μας.
Το κρασί ωριμάζει σε δεξαμενές μόνο κατά τη διάρκεια της πρώτης αλκοολικής ζύμωσης.
για περίπου 3 μήνες, ακολουθούμενη από εμφιάλωση με τη δεύτερη ζύμωση
δεύτερη ζύμωση για να δημιουργηθούν λεπτές φυσαλίδες.
Το κρασί στη συνέχεια ωριμάζει σε ράβδους για τουλάχιστον 1 χρόνο
για βέλτιστη ποιότητα.
Συνοδεία φαγητού και κρασιού :
Το Blanc de Blancs είναι μια ιδανική συνοδεία για απεριτίφ ή απλά ψητό ψάρι.
απλά ψητό ψάρι ή ψητό μοσχάρι με ελιές.
Αρώματα & Γεύσεις :
Αυτό το Crémant de Bourgogne έχει ελαφρύ χρυσό χρώμα με λεπτές φυσαλίδες.
με νότες εσπεριδοειδών. Το λεμόνι και το λάιμ κυριαρχούν και προσφέρουν μια υπέροχη φρεσκάδα στον ουρανίσκο.
φρεσκάδα στον ουρανίσκο. Η μεταλλικότητα που παρέχεται από τις ποικιλίες σταφυλιών που φυτεύονται σε αργιλώδη-ασβεστολιθικά εδάφη,
δίνει σε αυτό το κρασί μια σταθερή πολυπλοκότητα που θα προσελκύσει εκείνους που αγαπούν να ανακαλύπτουν νέα πράγματα.
MILLESIME : 2018
CEPAGE : Chenin.
TERROIR : Gravier d'Anjou.
VINIFICATION ET ELEVAGE : Απαλή πίεση 3 επιλεγμένων τρυγημάτων σταφυλιών που έχουν υποστεί αποξήρανση και βοτρύτη. Ζύμωση σε δρύινα βαρέλια και στη συνέχεια ωρίμανση 12 μηνών πάνω σε λεπτά οινολάσπης για την εξαγωγή μιας πολύπλοκης αρωματικής δομής.
APPELLATION : AOP Coteaux de l'Aubance.
NOTES DE DEGUSTATION : Λαμπερό και χρυσό χρώμα. Αρμονική πολύπλοκη αρωματική σύνθεση από γλυκά φρούτα (βερύκοκα, κυδώνια), μέλι, μπαχαρικά γύρω από λεπτές νότες ξύλου. Κρεμώδης επίθεση υποστηριζόμενη από μια γευστική, μακρά και φρέσκια δομή.
ACCORD METS/VIN : Απεριτίφ, φουά γκρα, επιδόρπια, γλυκά ψωμάκια, τάρτες με λευκά φρούτα.
TEMPERATURE DE SERVICE : 10°C.
Κουτί με 6 φιάλες των 75cl
Παρουσιάζεται σε μπλε μπουκάλια που θυμίζουν θαλασσινές γεύσεις, στρείδια, οστρακοειδή, ψάρια, με τα οποία αυτή η σοδειά συνδυάζεται υπέροχα. Αυτό το κρασί μπορεί επίσης να απολαυθεί ως απεριτίφ, όπου η πρωτότυπη μπουκάλα του θα διακοσμήσει όμορφα το τραπέζι.
Αληθινή αντανάκλαση του στυλ του οίκου, μέσα από αυτή τη σύνθεση των 3 ποικιλιών της Σαμπάνιας.
Οπτικό: Χρυσό-απαλό χρώμα με χρυσές ανταύγειες, ζωντανές από την κομψότητα και την λεπτότητα των φυσαλίδων.
Οσφρητικό: Μύτη που συνδυάζει δύναμη και φρεσκάδα, υποστηριζόμενη από γευστικά αρώματα.
Γευστικό: Δομή με σφιχτή γεύση, καθαρή και γενναιόδωρη επίθεση.
Η cuvée Brut είναι το σύμβολο του Οίκου.
Η εξαιρετική της σύνθεση συνδυάζει την κομψότητα του Chardonnay με τη δύναμη του Pinot Noir. Αυτό το σαμπάνια για όλες τις στιγμές αναδεικνύει ιδιαίτερα το καπνιστό σολομό, τα λευκά κρέατα και τα φρουτώδη επιδόρπια.